Prvi dan in dobrodošlica delfinov - 26. 4. 2018

Nazaj v Sloveniji …obujanje prvih dni potovanja. Pravzaprav prvi dan na Otoku.. po 30 urnem potovanju, kratki noči in zjutraj obisk moje najljubše plaže. Z namenom, da se osvežimo v morju, preizkusimo maske in plavutke ter nastavimo svoja telesa sončnim žarkom… Po dolgi zimi se to takoooo zelooo prileže.. In, ja mogoče nas pride pozdravit kak delfin, a ne delajmo si prevelikih upov. Navadno pridejo v zaliv 2- 3 dni v tednu… Že ko parkiram našo “makino” – za 6 oseb in vso prtljago je bil Suburban kraljevsko udoben, vidim, da se nekaj dogaja sredi zaliva. Nekaj glav, ki molijo iz vode… in jaaaa, plavuti okoli njih… Prevzame me val vznemirjenja in komaj se obvladam, da ne pustim vsega iz rok in zdrvim v morje. Diham, se umirjam in si govorim – saj nikamor ne bodo šli, ura je zgodnja, v zalivu bodo zagotovo še vsaj nekaj časa… S prstom pokažem ostalim udeleženkam v smeri delfinov … Vsa utrujenost se prelevi v vznemirjenost.

Na obali nas počaka moj “delfinski” prijatelj in nam oznani – ja, vsaj 50 delfinov je v zalivu in le peščica ljudi. Sedaj nisem več mogla čakati … dekleta prepustim prijatelju, ki jim v miru razloži, kje se gre v morje in kako z masko in plavutmi… jaz pa že plavam proti delfinom. Ni trajala minuta, ko pridem nekje na globino 5 metrov – in jih zagledam. Vsa jata – vseh 50 in več njih zaplava okoli mene.. Plavajo počasi, po dva, tri, pet – prihajajo tik ob meni… dokler se ne zvrstijo vsi.. naredijo krog , se potopijo malo globlje in me zopet obkrožijo…jaz zadržujem sapo in solze… srečanje z njimi po 2 letih… radost, ki je napolnila moje srce je neizmerna.. popolnoma me prevzame občutek hvaležnosti, miline, ljubezni…

Z njimi plavam v krogih.. obstaja le še sedanji trenutek.. vse ostalo izgine.. Po nekaj minutah odplavam v plitvino do svojih sopotnic. Skupaj nato zaplavamo proti sredini zaliva in vsaka od njih doživi svoje prvo srečanje z njimi… vsaka ima svojo zgodbo… Delfini so ostali v zalivu še nekaj ur… tako da smo se jih naužile do roba in čez.. In to je bil šele prvi dan..

%d bloggers like this: