Delfini – duhovni učitelji

Vse lepote Big Islanda so fantastične. A pri meni še vedno zavzemajo prvo mesto delfini. Ta možnost, da prosto plavam v zalivu in delfini pridejo do mene, me obkrožijo, se oddaljijo in zopet pridejo mimo.. vedno znova.. uro, dve, tri… navadno se jaz utrudim preje, preden oni zapustijo zaliv.. Ravno danes sem poslušala intervju z eno od tistih, ki je že večkrat plavala z njimi. In popolnoma se strinjam s tem, kar je povedala. Namreč ko delfini zaplava mimo tebe povsem blizu in se srečaš z njim iz oči v oči… je kot da bi pogledal nekam daleč.. in se v njih izgubil. In hkrati imaš občutek, da te on VIDI. Globoko v tvojo dušo. Rekla je, da je občutek podoben, kot da gledaš v oči razsvetljenega učitelja. V meni je že dolgo tlela ta misel, a je nisem upala izgovoriti naglas. A danes, ko sem to slišala od nje, lahko samo pritrdim. Ja, točno tako. Drugi moj prijatelj pravi – to lahko potrdijo le tisti, ki so imeli to izkušnjo. Ostali bodo tako rekli, da sem malo nora…
A če pomislimo, da so delfini na našem lepem modrem planetu že 30 milijonov let, in koliko časa smo mi ? Mogoče je njihovo zavedanje modrejše, bolj razvito od našega ?
Glede na občutje, ki ga imamo, ko pridemo iz vode po 2 urnem plavanju med njimi, so spremembe v nas neizpodbitne. Vsak, ki je plaval z delfini pove – tega se ne da opisati z besedami. To lahko samo doživiš.

V duhu alohe vas tolpo pozdravljam Tadeja

%d bloggers like this: