Havaji, plavanje s svobodnimi delfini in posebne točke

Ko plavamo z delfini in se naše oči srečajo z njihovimi, se nekaj zgodi. Njihova vibracija veselja in radosti, ljubezni do življenja in igre se prenese na nas. Ko naše telo drsi po gladini morja v havajskih vodah, ko se igraje gibajo med nami in okoli nas, nas spreminjajo… zdravijo naša čustva in včasih tudi fizične poškodbe… S svojimi sonarji zaznavajo, kaj se dogaja v njihovem okolju. Med plavanjem z njimi se sprostimo, napolnimo se z veseljem in smo prisotni v trenutku. In nikoli nismo več enaki, kot pred to izkušnjo.

Program Potovanja

Naslednji termini - Havaji 2019 - so v pripravi ....

1.dan: Prihod na Big Island in namestitev

Odhod letala iz Zagreba v jutranjih urah. Polet preko enega od evropskih letališč do ZDA. Po 2 -3 urnem postanku nadaljevanje poleta direktno v Kono. Na Big Island bomo prileteli v večernih urah. Sledi najem avtomobila in namestitev v hiši s pogledom na morje, nad zalivi, kamor zjutraj prihajajo počivat delfini.  Hiša je opremljena  z moderno kuhinjo, 3 ločenimi spalnicami, 2 kopalnicami ter pralnim in sušilnim strojem. Jutra in večere bomo preživljali s pogledi na morje in čudovitimi sončnimi zahodi. Nočitev.

2.dan: Kopanje, snorkljanje in Place of Refuge

Po zajtrku se bomo zapeljali do enega izmed zalivov. . Plaža je peščena, vulkanskega izvora s čudovitim podmorskim svetom koral in pisanih ribic, želv…. Za tiste, ki niste vešči snorkljanja, je tu čudovita priložnost, da se navadite na masko in plavuti, saj je zaliv miren in voda ni globoka. Po dopoldanskem kopanju sledi kosilo v eni od lokalnih restavracij s čudovitim razgledom nad zalivi. Sledi obisk zelo posebnega kraja na otoku, Place of Refuge, kraja pribežnikov. To je muzej na prostem, nekdanja vasica Havajcev. Nosi energijo sočutja ter posebno zgodbo, ki vam bo razkrita na kraju samem. Nahaja se tik ob morju, obdan s palmami in črno lavo.  Večerja v bližnji restavraciji.  Nočitev.

3.dan: Plavanje z delfini s čolnom, Kona in masaža

Pred nami je zares poseben dan. Dan, ko bomo zaplavali z delfini. Ob 07.00 se zapeljemo do pristanišča in se s čolnom zapeljemo vzdolž obale, kamor vsako jutro pridejo delfini. Tako kapitan kot ekipa na čolnu je preverjena, z delfini plavajo že 10 in več let.. V teh krajih ljudje plavajo z delfini več kot 35 let in delfini so na ljudi navajeni. Na čolnu nam postrežejo tako s hrano kot s pijačo, tako da zajtrk pred odhodom ni potreben. Sam izlet na čolnu traja od 8h do 12h.
Sledi obisk mesteca Kone.. ob sladoledu, koktajlu ob pogledu na morje ali obisk lokalnih trgovinic…
Na poti proti domu je možnost havajske masaže v salonu  – Aloha masaže (proti doplačilu) . Večerja na poti in nočitev.

4.dan : Captain Cook in počitek

Tokrat se bomo zadrževali v zalivih pod nami. Najeli bomo kanuje in zaveslali proti spomeniku Captain Cooka – čez zaliv, ki se imenuje Pot k bogovom. Na poti je velika možnost, da srečami jate delfinov….
Ob vrnitvi počitek na travnati plaži.. Popoldan prosto. Večerja v našem novem domu. Nočitev.
Po želji si lahko naročite masažo na dom (proti doplačilu).

5.dan: Hookena – zaliv z delfini in Farmer’s market

Nedelja – dan, da se malo upočasnimo. Zjutraj se zapeljemo do čudovitega zaliva Hookena – z upanjem, da bodo tam delfini ( ali v enem od ostalih 2 bližnjih zalivih). Ko se srečamo z delfini drugič ali tretjič, se sprostimo… smo bolj umirjeni… poleg tega nas delfini tudi že poznajo … že vedo kdo smo… Vsako plavanje, srečanje z njimi je posebno, drugačno. Prepustimo se .. in pustimo, da nam dan prinese novo, nepozabno doživetje.. Tudi če delfinov ne bo v zalivih, si bomo privoščili kopanje in uživanje v snorkljanju in plavanju ter gretju na toplih sončnih žarkih. Okrog 12h se bomo zapeljali do Farmer’s marketa v bližini, kjer boste lahko kupili kakšen spominek… Tu domačini prodajajo od ene boljših kav na svetu – Kona coffee , do doma pečenega kruha in peciva, do verižic iz školjk, pisanih majic, masaže, branja iz tarot kart, nakupa kristalov do svežega obroka in vse to ob živi glasbi… Na poti proti naši lepi hiši se vstavimo še v Painted Church .. sledi uživanje ob sončnem zahodu na naši lepi terasi – oziroma kot pravijo na Havajih – lanai, Nočitev.

 6.dan: Plavanje z delfini s čolnom 2

In že je tu nase tretje plavanje z delfini. Večkrat ko imate možnost plavati s temi čudovitimi bitji, bolj se v vas naseljujejo radost, veselje.. Hkrati se odpravljajo blokade, ki jih imamo v življenju, da naredimo korak v novo smer, ki nas podpira na naši življenski poti. Včasih se odstranijo tudi fizične bolečine. Plavanje z delfini nas čisti in krepi. Zato izkoristimo to možnost, da smo z njimi v njihovem naravnem okolju kar čim večkrat. Popoldan gremo v “shopping” po Koni ..
Možnost tudi za še eno masažo… Večerja na poti proti našemu domu na otoku. Nočitev.

7. dan: Two step in počitek

Ta dan je namenjen počitku. Zapeljali se bomo do najbližjega zaliva in tam zaplavali med koralami, ribami, želvami… in samo počivali. Uživali na toplih pečinah iz lave in soncu…. Kosilo v bližnji restavraciji in nato uživanje na terasi in v sončnem zahodu.

8.dan: Skakanje po valovih in Luau

Ta dan si privoščimo skakanje po valovih po snežno belem pesku in turkiznim morjem. Prebudimo otroka v sebi in se prepustimo morju in soncu… Sledi okusno kosilo v lokalu ob morju, z bosimi nogami v pesku. Popoldan pa – čudovita predstavo polinezijskih plesov. Plesalci se urijo v teh plesih od 4, 5 leta in plešejo 5 – 6 x tedensko. So pravi mojstri in kljub temu, da je predstava namenjena turistom, vsebuje avtentične dele plesov iz dežel Pacifiškega oceana. Ob predstavi si postrežemo s hrano iz samopostrežnega buffeta in pijačo po našem izboru. Vrnitev v naš dom v večernih urah.

9.dan: Južni del otoka s parkom vulkanov

Ta dan vstanemo zgodaj in se odpeljemo proti južnemu delu otoka, Na tej poti bomo spoznali raznolikosti Big Islanda, ki je kot svet v malem. Od 13 vremenskih pasov jih ima ta otok kar 11. Vsakih 15 minut vožnje je pokrajina različna. Peljali se bomo skozi bujne nasade tropskega sadja, kave, nato čez področje, ki je povsem suho, kot izumrlo, prekrito le z lavo, ki je tu tekla pred nekaj desetletij in nato zopet skozi nasade makadamije ter nazadnje do travnatih step južnega dela. Park vulkanov je področje, kjer je bilo največ izbruhov vulkana, gore Mauna Loa, visoke 4.100 mnm. Na njenem pobočju je bilo v zadnjih 100 letih mnogo izbruhov. Zadnji seveda lasni, ki je trajal kar 5 mesecev.. Ko se vozimo med ugaslimi kraterji, se zopet srečamo z najrazličnejšimi pokrajinami.. od bujnega tropskega gozda, z neprehodnimi praprotmi, visokimi več metrov, do luni podobni pokrajini, brez ene same zelene bilke… Tu si pogledamo tudi film o bruhajočih vulkanih in rodovitni prsti, ki nastane leta zatem…. prispemo do roba kraterja… do tunelov, skozi katerega je pred leti drla lava… smo na področju novega nastajanja naše zemeljske oble… Boginji Pele bomo predali vse, česar v svojemu življenju ne potrebujemo več… in se nato zapeljali v novi jutri.. Večerja v restavraciji s pogledom na krater in Prihod v naš dom na otoku v poznih večernih urah …

10. dan:  Počitek

Ta dan je namenjen počitku. Zapeljali se bomo do najbližjega zaliva in tam zaplavali med koralami, ribami, želvami… in samo počivali.  Uživali na toplih pečinah iz lave in soncu…. Kosilo v bližnji restavraciji in nato uživanje na terasi in v sončnem zahodu.

 11.dan: Hawi, Sveta dolina in Vrh sveta

Danes se bomo zapeljali do najbolj severnega dela otoka. Mestece Hawi s svojim izgledom krajev iz ameriškega divjega zahoda, ki leži na pečinah nad morjem nas vabi s svojimi restavracijami domače lokalne hrane in vrhunske kave. Tu se bomo ustavili, ko se vrnemo iz doline Polulu. Vanjo se bomo spustili po poti iz zbite rdeče zemlje.. približno pol ure hoje v dolino. Le ta je obdana s hribi s treh strani in s četrte strani z morjem. Sredi doline se vije reka in rodovitna polja. Tu je bila ena prvih naselbin na otoku. Morje tu je divje, neobrzdano… na drugi strani v daljavi vidimo sosednji otok Maui. Tu ni bleščeča bela mivke, ampak kamenje, ki ga nanosijo divji valovi… Dolina nam prikaže zopet nov, povsem drugačen obraz otoka… Po kosilu v Hawi se zapeljemo proti najvišjemu ugaslemu vulkanu na otoku – Mauna Kea, katere vrh je 4.200 mnm. Za Havajce je to najbolj sveto mesto ne le vseh otokov, ampak celega sveta. Na sam vrh se bomo zapeljali z avtom in tam pričakali sončni zahod. Nato pa se bomo spustili na 2.900 mnm, kjer je center za obiskovalce s posebnimi teleskopi, skozi katere si bom lahko ogledali različna ozvezdja. Zaradi svoje višine in odmaknjenosti od kopnega in industrije je to kraj z najbolj čistim ozračjem in najlažjo dostopnostjo, za pogled v naše nebo. Ko se ozremo naokoli imamo občutek, kot da nas zvezde obdajajo z vseh strani. Zdi se, da se mlečne ceste lahko dotaknemo z rokami…. tako jasna in blizu je.. Ob vroči čokoladi se pogrejemo in se počasi vrnemo proti našemu bivališču.

12. dan: Počitek in Sacred Gardens

Ta dan je namenjen počitku. Zapeljali se bomo do najbližjega zaliva in tam zaplavali med koralami, ribami, želvami… in samo počivali. Uživali na toplih pečinah iz lave in soncu….V bližini je posebno mesto – Sacred Gardens, ki ga bomo obiskali. Kosilo v bližnji restavraciji in nato uživanje na terasi in v sončnem zahodu.

13. dan: Akaka Falls in Hillo

Zopert se bomo podali na celodnevni izlet na drugo stran otoka … Obiskali bomo slap, ki je visok 135 metrov in kot džunglo poraščenim parkom. Sledi kolonialno mesto Hillo z nasadom Banjan dreves in obisk galerije prijateljev… Vrnitev čez park vulkanov in mogoče- če bo čas dopuščal – še obisk zelo posebne plaže Green Sand beach.

14.dan: Zalivi in plavanje z Manta Rayi

Zjutraj se bomo zapeljali do naših zalivov in poskusili našo srečo, da zopet zaplavamo z delfini. V vsakem primeru je to dopoldne namenjeni kopanju in segrevanju naših teles na prijetnem soncu. Kosilo v bližini doma. Ob 17h se bomo zapeljali v pristanišče in se podali na še eno od nepozabnih doživetij, ki jih ponuja Big Island – nočno plavanje z Manta Rayi. Mante so kot veliki podvodni metulji. Navkljub svoji velikosti so popolnoma nenevarne. Hranijo se s planktonom in njihov rep ne “piči”.. Organizatorji pripravijo luči, katere privabijo plankton in mante se pridejo tja hranit. Mi pa smo priče temu čudovitemu nočnemu plesu… Ker niso vsi pripravljeni na nočno kopanje, je ta dogodek proti doplačilu. Vrnitev v naš dom okoli 21h.

15.dan: Turkizno modro morje in slovo od otoka – do snidenja

Zadnji dan na otoku… Večer prej se bomo odločili, kakšne so vaše želje – še zadnje kopanje v zalivih pod nami, ali čas za zadnje nakupe, pohajkovanje po Koni …Večerja ob sončnem zahodu.. . Odhod iz Kone v večernih urah na letalo .
Havajci ne rečejo zbogom ampak – A HUI HOU, kar pomeni pojdite z bogom, dokler se naše poti zopet ne srečajo…

16.dan: postanek na enem od letališč v ZDA in nadaljevanje poleta proti Evropi.

17.dan: Prestop na evropskem letališču in prihod na letališče v Zagrebu v popoldanskih urah

CENA potovanja in kaj je vključeno:

Potovanje na Havaje – Big Island… plavanje s svobodnimi delfini, obisk energetsko pomembnih točk, srečanje z domačini, Havajsko Kahuno, doživeti, kaj Aloha v resnici pomeni…

Na poti bomo:  ( 14 nočitev, 17 dni potovanja)

CENA POTOVANJA za 17 dni = 3.300 EUR

Velikost skupine: 5-10 oseb in Tadeja Borštnar

Cena vključuje:
– letalska vozovnica

– 14 nočitev v čudoviti hiši, ki se dviga nad morjem  (apartmaji s 4****)

– najem vozila
– 2 x plavanje z delfini s čolnom
– večkratna možnost plavanja z delfini z obale ( na zadnjem potovanju smo imeli to možnost vsak dan, ko smo bili na obali )
– vsi izleti po otoku, ki so opisani v programu
– obisk posebnih energetsko močnih točk otoka

– Vodja poti sem Tadeja Borštnar, ki potovanje vodim v sodelovanju z lokalnimi vodniki.

V ceno NI vključeno:
– gorivo
– hrana
– napitnine na čolnu ( priporočljivo skupaj za 2 izleta: 40 USD)

– predstava pacifiških plesov z večerjo ( doplačilo 100 USD )
– nočno plavanje z Manta Rayi ( 110 USD) – to je dodatno doživetje in ni vključeno v ceno programa
– pridobitev vizuma v vstop v ZDA – se naredi elektronsko, stane 14 USD
– nezgodno in zdravstveno zavarovanje pri vaši izbrani zavarovalnici

Pokličite nas

POŠLJITE SPOROČILO

» Glas morja govori vsem skozi ljubeče srce «

Več o tem, kaj se dogaja z nami, ko plavamo z delfini redno objavljam v blogu na tej strani.
Predvsem pa vas vabim, da se mi pridružite na mojih potovanjih na Big Island in sami sebi privoščite to izkušnjo - vsaj enkrat v življenju.
Aloha

Prijavite se na novice

Spoštujemo vašo zasebnost!

%d bloggers like this: